Elektrikli Şofben Sigorta Attırıyor

Güncel konulardan ve çok sorulan sorulardan birisi elektrikli şofben sigorta attırıyor?. Elektirkli şofben sigorta attırıyor ise yazımızın devamını okumanızı tavsiye ediyoruz. Elektirkli şofben sigorta attırması riskli ve tehlikeli olduğunu öncelikle belirtelim. Her zaman işi ehline bırakınız.


Elektrikli Şofben neden sigorta attırır?
  • Şofben sigortası düşüktür. Şofbenin gücüne göre sigorta bağlanmalıdır.(Genelde 32A olması gerekir)
  • Elektrik hattındaki sorundan kaynaklanabilir.
  • Şofben elektrik tesisatında yada rezistanslarında kısa devre yada başka bir sorun olabilir.
  • Şofben elektrik kesiti çok ince olabilir, bağlantılarda kısa devre, gevşeklik olabilir.

[ads id="ads2"]

Şofbeniniz sigorta attırıyor ise mutlaka ehliyetli bir elektrikçiye baktırınız. Şofbene giden kablo en az 3x2,5 mm2 antigron kablo olmalı, sigortası ayrı (32A) ve sadece şofbeni beslemelidir. Evinizin, dairenizdeki ana sigorta kutusunda mutlaka kaçak akım koruma şalteri ve topraklama hattı olmalıdır. Kaçak akım rölesi olmadan şofben çalışır mı? Tabiki çalışır ama kaçak akım rölesi evinizin, dairenizin tesisatında olabilecek her türlü hatayı tespit ederek atacak ve sizleri koruyacaktır. Şofbeninizde mutlaka topraklama hattı bağlı olması gerekir. Bazen sıfırlama denilen topraklama kablosunu nötr hattına bağlama şlemi yapılır ama yanlış ve çok risklidir.
Şofben sigortası genellikle 3. kademede atar bunun nedi ise 3. kademe tüm rezistanslar devrede olduğundan elektrik akımını daha fazla çekmektedir.

8/Yorum Yaz/Yorumlar

  1. hocam evimiz yeni ve aynı şartele bağlı iki adet şohbenimiz var ikiside sağlıklı birşekilde çalışıyırdu fakat bitanesi 1 devre haricinde çalışmıyor diğerinde bir sorun yok sorunun kaynağı nedir acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladığım kadarıyla 1 kademede çalışıyor, 2 ve 3. kademelerde çalışmıyor. Bunun arıza nedeni farklı ve çeşitli olabilir.
      1. si şofben üzerindeki kademe şalteri bozulmuş olabilir. Su basıncı yeterli olmayabilir yada şpfben içersinde swiçler var onlar bozulmuş olabilir.
      Saygılarımla

      Sil
  2. Ustam bizim sohben 32 amber sart el önceden sorunsuz çalışıyordu sonra 1 devre harici calismiyo şimdi 1 de bile calismiyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İbrahim Bey büyük ihtimalle şofbenin 3 kademesinin herbirinde swiç bulunur. 2 Kademeye ait swiçler görev yapmamaktadır. Kendinizde elektriği keserek bu swiçleri değiştirebilirsiniz ama emniyetinizi almanız gerekmektedir.

      Sil
  3. MERHABA SOFBENİ ACAR ACMAZ SİGORTA ATIYOR DİREK KACAK AKIM ROLESİ ATIYOR SEBEBİ NEDİR

    YanıtlaSil
  4. MERHABA SOFBENİ ACAR ACMAZ KACAK AKIM ROLESİ ATIYOR 3 YILDIR BÖYLE BİR SORUN YOKTU SİMDİ BÖYLE Bİ SORUN VAR ACABA SEBEBİ NE OLABİLİR HER KADEMEDE

    YanıtlaSil
  5. Ustam oncelikle iyi geceler size bir sorum olacak yaklaşık bir saat önce şofbeni bağladım yeni evime çalışti ama suya dokundugumda sanki böyle inceden parmağım sızlıyor gibiydi bunun nedeni ne olabilir

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski